στο Μπουτάν αδέλφια μου, στο Μπουτάν


Θυμάμαι ένα τραγούδι του Παύλου . Welcome to the show λέγεται και έχει ένα στίχο

να δεις θα φταίει η ανεργία
η disco, το χασίς, τα ufo

Ναι αυτό το στίχο λέω.

Είναι βλαβερό το κάπνισμα; Είναι, αλλά υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα που αν δεν την ξεπεράσεις μπορεί να μην επηρεάσει την υγεία σου (όπως όλες οι ουσίες φυσικά). Ένα άτομο που καπνίζει διαφέρει από τους υπολοίπους; Πριν πολύ καιρό θα σου έλεγα όχι. Τελευταία έχει μετατραπεί σε αιμοσταγή δολοφόνο – αιμομείκτη – ψυχοπαθή – απόβρασμα της κοινωνίας. Βασικά θα σου έλεγα ότι άμα είναι κάποιος μαλάκας δεν τον σώζει το κάπνισμα. Η ίδια μαλακία θα τον τρώει είτε καπνίζει είτε όχι. Αυτός που καπνίζει γιατί πρέπει ή για μαγκιά θα βρει άλλη συνήθειά του για καλυφθεί ψυχολογικά. Θα οδηγήσει απαράδεκτα, θα πιει.

Κάπνιζεις; Χμ, και ναι και όχι. Συγκεκριμένα όποτε θέλω. Όχι γιατί θέλει αυτό. Μου αρέσει το κάπνισμα. Το σακουλάκι του καπνού μπορεί να είναι και δύο μήνες στην τσάντα. Δεν μου αρέσουν οι εξαρτήσεις αλλά η απόλαυση.

Δεν διαφωνώ ειδικά για την ολική απαγόρευση στους χώρους υγείας. Διαφωνώ με την όλη αυτή υστερία που έχει ξεκινήσει εδώ και μία 10ετία όπου έχει ως κατάληξη να απομωνόνεται ο καπνιστής ως μίασμα. Και φυσικά όποιος απομονώνεται δεν φέρεται φυσιολογικά. Ξαφνικά το Μπουτάν έγινε πρότυπο για τους προοδο – υγειηνιστές, σαν τους παλαιοκομμονιστές που θυμόνται με δάκρυα στα μάτια τον Στάλιν και την USSR.

Σου ακούγομαι υπερβολικός; Κι όμως αν σκεφτείς ότι απαγορεύτηκε στη Μεγάλη Βρετανία επεισόδιο της σειράς κινουμένων σχεδίων Τομ και Τζέρι γιατί ο Τομ κάπνιζε πούρο όταν ξαφνικά πλούτισε, ε πραγματικά δεν ξέρω ποιος είναι ο υπερβολικός.

Προτεινόμενα μέτρα που θα έπρεπε να πάρουν οι υγειηνιστές στο μέλλον κατά οποιοδήποτε ομάδων που προκαλούν κακό στην υγεία τους και τους υπολοίπους.

  • Κατάργηση των αυτοκινήτων που το κοντέρ ξεπερνάει τα 120χλμ (γιατί να φτάνει μέχρι τα 220 ;; Με προκαλεί άρα θα τρέξω)
  • Να απαγορευτεί η coca cola και όλα τα αναψυκτικά γενικά (ίσως να κάνουμε εξαίρεση στην fanta ble ;-)). Προκαλούν τερηδόνα και ζημιές στα εσωτερικά όργανα κατά μεγάλη πιθανότατα.
  • Να απαγορετούν τα  online RPGs και οποιοδήποτε video game να σταματάει με autosave στις 2ώρες.
  • Να απαγορευτούν οι θρησκείες. Δημιουργούν φονταμενταλιστές (κατ επέκταση βομβιστές αυτοκτονίας κτλ).
  • Να απαγορευτούν οι τούρτες και τα γλυκά. Ευθύνονται για την τερηδόνα, την παχυσαρκία καθώς και μιας σειράς ασθενειών. Στην χειρότερη το κουτί απ’ έξω από την τούρτα να γράφει : Η κατανάλωση τούρτας μπορεί να με κάνει παχύδερμο.
  • Το αυτώ και για τα fastfoods.
  • Οι καπνιστές γονείς να στειρώνονται. Όποιος αρχίζει το κάπνισμα ενόσω είναι γονέας να εκτελείται. Άμα αντισταθεί να βασανίζεται κιόλας (θα σου πω εγώ μετά ποιο τσογλάνι τολμά να καπνίσει).
  • Να απαγορευτεί η μέταλ μουσική και τα σκυλάδικα (δεν νομίζω να χρειάζονται διευκρινίσεις σε αυτό).
  • Οποιοσδήποτε κάνει ηλιοθεραπεία χωρίς αντιηλειακό να συλλαμβάνεται και να στέλνεται στην Σιβηρία για να αναμόρφωση με το μαγιό. Οι γονείς που εκθέτουν τα παιδιά τους χωρίς αντιηλιακό ή κατάλληλη ένδυση στο ήλιο να εκτελούνται χωρίς πολλά λόγια.
  • Οι καταστηματάρχες που πουλούσαν καραμέλες αλκοόλ και καπνό να στέλνωνται σε ειδικά γκουλάγκ στο άγιο όρος.

6 thoughts on “στο Μπουτάν αδέλφια μου, στο Μπουτάν

  1. Πόσο συμφωνώ μαζί σου, να ‘ξερες με τα προτεινόμενα μέτρ, δεδομένου πως είναι πάρα πολλές και άσκοπες οι εξαρτήσεις μας…
    Υπήρξα καπνίστρια(;) για 25 χρόνια…
    Χα…2-5 την ημέρα, γι’ αυτό έχω και ερωτηματκό..
    Το έκοψα δια ροπάλου προ 6 χρόνων εν μια νυκτί και καρφί δε μου καίγεται πλέον.

    Καλησπέρα και καλώς σε βρίσκω.
    Είμαι η Γλαρένια που με βοήθησες με το κλείσομο του μπλογκ μου πρόσφατα.
    ΄Ανοιξα νέα σελίδα εδώ και μεταφέροντας τα αρχεία βρήκα το σχόλιό σου.
    Μεταξ΄μας, μέσα στον αιφνιδιασμό και τη ζαλάδα, είχα ξεχαστεί.
    Χαίρομαι που βρισκόμαστε και από τούτη την πλευρά της «WordPress», όπου προσπαθώ να μάθω λειτουργίες που δε γνωρίζω.
    Σ’ ευχαριστώ για την τότε βοήθειά σου,

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    Μου αρέσει!

  2. Tο θέμα με όλα αυτά τα επιβλαβή που αναφέρεις, εκτός ίσως από τα αυτοκίνητα (για τα οποία όμως υπάρχουν αυστηροί νόμοι) βλάπτουν μόνο αυτόν που επιδίδεται στο άθλημα. Το κάπνισμα βλάπτει – και ενοχλεί – όχι μόνο τον καπνιστή αλλά και τους πέριξ.

    Μου αρέσει!

  3. Tο θέμα με όλα αυτά τα επιβλαβή που αναφέρεις, εκτός ίσως από τα αυτοκίνητα (για τα οποία όμως υπάρχουν αυστηροί νόμοι), είναι ότι βλάπτουν μόνο αυτόν που επιδίδεται στο άθλημα. Το κάπνισμα βλάπτει – και ενοχλεί – όχι μόνο τον καπνιστή αλλά και τους πέριξ.

    Προσωπικά θα ήθελα πολύ να πάω στο Μπουτάν πάντως 🙂

    Μου αρέσει!

  4. Γλαρένια καλώς ήρθες

    Eλπίζω φυσικά ποτέ να μην γίνουν πραγματικότητα οι προτάσεις μου , θα ήταν μεγάλη απογοήτευση 🙂 Οι εξαρτήσεις είναι άσκοπες έτσι κι αλλιώς και είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό.

    Προσωπικά όποτε με παρατηρώ ότι το κάνω από συνήθεια το σταματώ.

    Αλήθεια πώς σε βοήθησα με το blog και δεν το θυμάμαι; Εννοείς ότι σου είχα αναφέρει την εναλλακτική του wordpress;

    Σοφία φυσικά και δεν είπα ότι το τσιγάρο δεν βλάπτει τον παθητικό καπνιστή. Από την άλλη όμως γιατί δεν μου δίνεται η δυνατότητα να «φτιάξω» πχ ένα μαγαζί μόνο για καπνιστές; Ή γιατί ξαφνικά η καπνοαπαγόρευση (εννοώ την ολική απαγόρευση που υπάρχει στο Μπουτάν ) την θεωρούμε πρότυπο;

    Όσο για τα υπόλοιπα ακραία που ανέφερα ο τροπος με τον οποίο πιθανόν θα τα πλάσαραν θα ήταν ο εξής:Ότι εφόσον δημιουργούνται εξαρτόμενα άτομα επιβαρύνεται και το κοινωνικό σύνολο από τις όποιες δυσλειτουργίες και κατ’επέκταση η οικονομία. Το τσιγάρο ξεκίνησαν να το κυνηγούν πρώτα για οικονομικούς λόγους και μετά για τα περί της υγείας. Φυσικά όχι δεν θεωρώ τις καπνοβιομηχανίες αγγελούδια.

    Φυσικά επαναλαμβάνω ότι δεν θεωρώ ότι είναι μία καθαρή συνήθεια. Αντιθέτως θα σου έλεγα ότι επειδή τα φύλλα του καπνού δεν πλένονται ο σύγχρονος καπνιστής καπνίζει και τα φυτοφάρμακα πέρα από τις γνωστές ουσίες του καπνού. Ενώ επικροτώ την όποια ολική απαγόρευση στους χώρους υγείας.

    Κατά τα άλλα και γω θα ήθελα να πάω στο Μπουτάν (κι όχι μόνο :-))

    Μου αρέσει!

  5. «Ο/Η cortlinux είπε…

    Δεν φταίει ο κώδικος των οποίο θα τον κοιτάξουν όπως φαίνεται σε 90 μέρες. δηλαδή σε κάνα δυο μήνες αν υπολογίσουμε ότι δηλώνουν την 1/7 ως ημερομηνία hack.

    Όχι δεν μπορείς να βρεις τους υπεύθυνους και ειλικρινά πελαγώνεις. Ειδικά στο help center είναι σχεδόν τριτοκοσμικές καταστάσεις.

    Αυτά από ένα έβδομο blog που «χτυπήθηκε».
    Τις ίδιες απορίες είχα κι εγώ.

    Όσο για την μεταφορά στο WP θα είναι δυνατή μόνο εφόσον το ξεκλειδώσει ως επικίνδυνο (το προηγούμενο blog σου) o blogger. Αυτά γιατί προσπάθησα να κάνω την μεταφορά αλλά δεν μου επιτρέπει την πρόσβαση ο Blogger (γενικά ως admi μου το επιτρέπει).

    Καλή επαναρχή 🙂

    14 Ιούλιος 2008 10:55 μμ»

    Μεταξύ μας τυχαία το βρήκα χθες, γιατί τότε τελούσα εν πλήρη συγχύσει….
    Kαι μόνο που ασχολήθηκες με το πρόβλημά μουΣ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    Μου αρέσει!

  6. Κιεγω δε χωνεύω το κάπνισμα,και θεωρώ οτι κάποιες απαγορεύσεις καλό θα κάνουν,κανεις δεν είναι υποχρεωμένος να πηγαίνει κάπου και να εισπνέει καπνό φούλ η να γυρίζει και να βρωμάνε τα ρούχα του τρείς μέρες..

    Απο την άλλη φυσικά υπερβολή υπάρχει σε όλα,καταλαβαίνω οτι όλη αυτή η αντικαπνιστική μανία είναι κουραστική για τους καπνιστές.Ζούμε στη χώρα της υπερβολής και λογικό είναι να ακούγονται μαλακίες.Κιεγώ αμα ήμουν καπνιστής φαντάζομαι θα ένιωθα οτι μου τα έχουν πρήξει λίγο με όλη αυτή την ιστορία.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε