Ερείπια


Η ιστορία με τις «οροθετικές» γυναίκες , είναι μία από εκείνες τις περιπτώσεις ντροπής της ελληνικής κοινωνίας. Χωρίς φόβο και με εντελώς ανθρωποφαγικές λογικές, με τον σεξισμό να ξεχειλίζει σε κάθε βήμα και λέξη, έστησε στον τοίχο 50 γυναίκες. Ο τότε υπουργός-συνταγματολόγος, έναν σκουπίδι της λογικής και της κοινωνίας ,καθαρά για να τροφοδοτήσει τον αριβισμό του , χρησιμοποίησε το σύστημα υγείας και το μετέτρεψε σε ναζιστικό εργαλείο όπου αντί να βοηθήσει τα απομονωμένα και άρρωστα άτομα, προσπαθούσε να τα στοχεύσει και να τα εξολοθρεύσει, φορτώνοντας πάνω τους τα όποια κρίματα αυτής της σαπισμένης κοινωνίας.

Η γυναίκα, και πιο συγκεκριμένα η γυναίκα μετανάστης ή χρήστρια ουσιών , ως εικόνα, ταυτίστηκε με την πουτάνα, με το φτηνό δοχειόσπερμα. Κανείς δεν έψαξε τον δράστη. Τον όποιο «καλό οικογενειάρχη» που πανεύκολα θα βίαζε (όχι απλά θα πήγαινε) με μία πόρνη-χρήστρια χωρίς προφυλάξεις. Σχεδόν πέρασε από τις ειδήσεις ως ανδρικό δικαίωμα να συμβαίνει αυτό. Το δικαίωμα στον φτηνό βιασμό.

Όμως στο ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα διότι μαθαίνουμε ότι τελικά αυτές οι γυναίκες κατά μεγάλο ποσοστό δεν ήταν καν χρήστριες, δεν ήταν καν πόρνες. Έτυχε απλά να είναι στο δρόμο ενός επίδοξου υπουργού. Ενός υπουργού που να μην ξεχνάμε, είχε απηυδήσει ότι δεν πεθαίνουν γρήγορα οι συνταξιούχοι/-ες. Μία κοινωνία για ξέρασμα. Από τότε.

Κι αν φαίνονται πομπώδεις αυτές οι λέξεις δείτε το παρακάτω βίντεο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s