the entertainer από το Κεντρί


Αυτές τις ημέρες μου είχε κολλήσει η βασική μελωδία από το Κεντρί.


Αφού έλιωσα να την ακούω στο youtube κάθισα και έψαξα και λίγο για αυτήν . Έτσι βρήκα ότι είναι διασκευή παλιού κομματιού. Το κομμάτι λέγεται the entertainer και είναι του Scott Jopplin. Πιο εντυπωσιακό για μένα είναι ότι αυτή η μουσική που ακούμε να παίζεται συνήθως στα σαλούν στις ταινίες έχει όνομα. Και το όνομα αυτής είναι ραγκτάιμ. Περισσότερες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ στην γουικιπίντια. Μία βασική πληροφορία που βρήκα ενδιαφέρουσα ήταν ότι παιζόταν στα μπουρδέλα των αφροαμερικάνικων περιοχών της Νέας Ορλεάνης. Άλλωστε τα σαλούν , όπως μπορεί λίγο να γνωρίζουμε, εξυπηρετούσαν κι αυτό το σκοπό ως χώρος καθαρά ανδρικός. Οπότε λογικά ακούγεται κι αυτή η μουσική.

 

Έψαξα να βρω μία παρτιτούρα. Έτσι έπεσα στο παρακάτω βίντεο όπου η εταιρεία από την οποία την αγόρασα και κατέβασα μας παρουσιάζει το πώς ακούγεται το κομμάτι από την παρτιτούρα. Όσοι έχουν αγοράσει παρτιτούρες θα έχουν παρατηρήσει το φαινόμενο άλλο τραγούδι να πιστεύουν ότι έχουν αγοράσει άλλο να παίζει η παρτιτούρα. Εδώ όμως ότι αγοράζεις… παίζει 🙂

Μου άρεσε πολύ και ο τρόπος όπου έγινε η αγορά. Αφού πλήρωσα μου ήρθε ένα ιμέιλ όπου μου εμφάνισε ένα σύνδεσμο όπου μπορούσα να κατεβάσω την παρτιτούρα. Το περιθώριο για να την κατεβάσεις είναι 24 ώρες όμως μπορείς να το κάνεις όσες φορές θες, δεν έχει περιορισμό αντιτύπων. Είναι σε αρχείο pdf και κάτι που το βρήκα επίσης πολύ καλό είναι ότι μπορείς να την εκτυπώσεις. Σωτήριο διότι δεν είναι πάντα εύκολο με την ταμπλέτα.

Έτσι έβαλα ένα μικρό στόχο αφού έμαθα για αυτό το κομμάτι να το μάθω κιόλας. Καλή ακρόαση.

Σχολιάστε