Νέα ηθική ασφάλισης by Πειραιώς


Αν επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της winbank Direct  θα διαπιστώσετε ότι αν είσαστε γυναίκα οι προσφορές που βλέπετε , και πιθανόν και η ασφάλιση δεν σας αφορούν. Σύμφωνα με μία λογική που εγώ προσωπικά ως άνδρας οδηγός δεν μπορώ να την κατανοήσω, οι άνδρες από τις γυναίκες οδηγούς δικαιούνται μίας διαφορετικής ασφάλισης. Για εμένα αυτό λέγεται απλά σεξισμός του.

Σε μία εποχή που η βία ενάντια στις γυναίκες ολοένα και αυξάνεται είναι τουλάχιστον προκλητικό να υπάρχουν τέτοιου είδους διαφημίσεις.

winbank Direct: Η 1η Ηλεκτρονική Τράπεζα στην Ελλάδα από την Τράπεζα Πειραιώς. 2013-08-20 15-29-37

Για να είμαι πιο σωστός έστειλα ηλεκτρονική επιστολή στην τράπεζα μέσω της φόρμας όπου η ίδια παραπέμπει.

«Είδα μόλις την διαφήμισή σας. Και θα ήθελα να γνωρίζω αν είναι επίσημη γραμμή της εταιρίας να μην ασφαλίζει γυναίκες ή να μην ισχύουν οι προσφορές για αυτές. Αν ναι με ποια λογική έχει γίνει αυτό.

Προσωπικά με προσβάλει ως άνδρα αλλά πάνω από όλα ως άνθρωπο μία τέτοια πολιτική.»

winbank Direct: Η 1η Ηλεκτρονική Τράπεζα στην Ελλάδα από την Τράπεζα Πειραιώς. 2013-08-20 17-28-40

22:23 Ενημέρωση: Σε πρώτη επικοινωνία που είχα με την Τράπεζα μέσω facebook με έστειλαν την εξής απάντηση κατά τις 20:27

Καλησπέρα σας. Βεβαίως και υπάρχει η δυνατότητα ασφάλισης τόσο γυναικών όσο και ανδρών μέσω της winbank direct. Μάλλον αναφέρεστε στο παράδειγμα που διατυπώνεται στη διαφήμισή μας και το οποίο αφορά τη συγκεκριμένη τιμή που αναγράφεται. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

Καλησπέρα και σε εσας. Και βάση ποιας λογικής διαχωρίζονται τα δύο φύλα; Είναι πιο πλούσιες οι γυναίκες; Ή πιο ανίκανοι οι άνδρες στην οδήγηση; Προσπαθώ να καταλάβω και δεν μπορώ να βρω κάτι που το να το δικαιολογεί χωρίς να είναι σεξιστικό.

12:00 Ενημέρωση: Η απάντηση που μου ήρθε πάλι μέσω facebook ήταν η εξής:

 

Καλή σας μέρα. Σχετικά με το ερώτημά σας, να διευκρινίσουμε ότι ο διαχωρισμός αποτελεί πρακτική της ασφαλιστικής αγοράς εν γένει και βασίζεται σε στατιστικά δεδομένα από τα παρελθοντικά προκληθέντα ατυχήματα.

*το τίτλο του της ανάρτησης τον άλλαξα διότι νομίζω ότι είναι πολύ πιο σωστός.

6 thoughts on “Νέα ηθική ασφάλισης by Πειραιώς

  1. Καλησπέρα,

    Αν και παλιό το θέμα είπα να το επαναφέρω λίγο γιατί είναι πραγματικά πολύ ενοχλητικές οι διακρίσεις που γίνονται αβίαστα στην ελληνική κοινωνία.

    Χαρακτηριστικό αντιπαράδειγμα: καλή μου φίλη δουλεύει σε risk management τμήμα, μεγάλης τράπεζας στο UK. Σε σχετική συζήτηση μου έλεγε ότι αν και έχουν αντίστοιχα στατιστικά* στοιχεία, απαγορεύεται η χρήση τους στην τιμολόγηση και το risk assessment αν προκαλούν οποιοδήποτε τέτοιου τύπου διαχωρισμό.

    Αλλά φυσικά στην Ελλάδα η πολιτική ορθότητα είναι ξεπερασμένη…

    Interesting blog κατά τ’άλλα, just found it.
    Keep up!

    *=Για την ιστορία νομίζω ότι εκεί τα στατιστικά έδειχναν το ανάποδο, ότι οι άντρες είναι πιο επιρρεπής σε ατυχήματα οδηγοί.

    Μου αρέσει!

    • Καλησπέρα Yiannis

      Δυστυχώς όπως τόνισες εξαρχής οι διακρίσεις στην ελληνική κοινωνία είναι πάρα πολλές. Ακόμη και με καλές προθέσεις να είχαν διαβάσει τα στατιστικά και πάλι σε διακρίσεις οδηγούν.

      Συγκεκριμένα πιστεύω ότι στα στατιστικά στοιχεία διάβασαν ότι οι άνδρες δεν είναι μόνο επιρρεπής στα ατυχήματα αλλά κι ανασφάλιστοι. Άρα ήθελαν να τους προσεγγίσουν. Όμως αυτή η προσέγγιση είναι προβληματική. Σταδιακά θα οδηγήσει στα ίδια αποτελέσματα και τις γυναίκες.

      Τα ποσοστά όμως των ανασφάλιστων ανδρών οδηγών πιθανολογώ (δεν έχω επίσημα στοιχεία) αφορά κυρίως άνδρες επαγγελματίες οδηγούς. Και για να μην πιάσουμε τα αυτοκίνητα, ας πιάσουμε τα παπάκια με τα ντελίβερι ή τα κούριερ όπου νομίζω ότι είναι ορατή η επικίνδυνη οδήγηση. Σε αυτή την τελευταία περίπτωση δεν θα έπρεπε μία τράπεζα να βγάλει πακέτα για αυτές τις εταιρίες;

      Είναι βέβαια μεγάλο θέμα για να αναπτυχθεί σε ένα σχόλιο.

      Σε ευχαριστώ για το σχόλιο και για τα καλά σου λόγια 🙂

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε