αφού χάρηκες με τον τόλη…


καλέ μου συμπολίτη. σήμερα θα σου τα χουν ζαλίσει τα ούμπαλα για το σκάνδαλο τόλης. αφού χαρείς , το χωνέψεις , πιεις την σόδα σου και ρευτείς αναπαυτικά στην πολυθρόνα σου μάθε και τη πραγματική είδηση της ημέρας.

και μία απορία. μια μεγάλη απορία. μέχρι στιγμής έλεγαν ότι οι έλληνες είμαστε οι τεμπέληδες της ευρώπης αλλά τα μέτρα σιγά σιγά θα εξαπλώνονται και στις άλλες χώρες κι όχι μόνο του νότου. κάπως περίεργα τα πράγματα. πολύ περίεργα. αλλά ναι. τώρα το βρήκα. είμαστε γενικά οι ευρωπαίοι τεμπέληδες και κάπως πρέπει να ανταγωνιστούμε την china. έτσι η δύση κλείνει δυναμικά το ματάκι της στην ανατολή.

5 thoughts on “αφού χάρηκες με τον τόλη…

  • έχεις δίκιο δεν το χω διατυπώσει σωστά.

   διαβάζοντας γενικά στα μέσα και το πως διαμορφώνονται οι συνθήκες πανευρωπαικά μπορείς να παρατηρήσεις ότι υπάρχει μία γενική κατεύθυνση όπου οι κερδοσκόποι χρησιμοποιούνται ως μπαμπούλες για να εφαρμόζονται διάφορα μέτρα. τα διάφορα μέτρα μιλούν για περικοπή δαπανών που όμως κατά κόρων οι δαπάνες αφορούν κοινωνικού χαρακτήρα υπηρεσίες όπως η υγεία και η εκπαίδευση.

   αυτό σημαίνει φυσικά δεν σημαίνει η ελλάδα ήταν μια χαρά. αντιθέτως η ελλάδα χρησιμοποιήθηκε λόγω του μπάχαλου που υπάρχει και υπήρξε (για μένα και θα υπάρχει) για να εφαρμοστούν διάφορες πολιτικές στην περιοχή της ευρωζώνης. οι πολιτικές αυτές θα έχουν στόχο την ενδυνάμωση του ευρώ αλλά και την ανταγωνιστικότητα. και ένας από τους βασικούς παράγοντες για τους κεφαλαιοκράτες (ναι το ξέρω ότι ακούγομαι πολύ κνίτης τώρα) είναι η μείωση των μισθών γενικά. Φυσικά αυτή η μείωση δεν αφορά τα μεγάλα κεφάλια αλλά τους από κάτω.

   *η αναφορά στην τεμπελίτιδα έχει ως στόχο τα διάφορα παπαγαλάκια με τους παχυλούς μισθούς που είπαν ότι τώρα θα πρέπει να δουλέψουμε γιατί είμαστε τεμπέληδες. όμως νομίζω ότι είναι τουλάχιστον αισχρό να το λένε κάτι τέτοιο όταν μεγάλο μέρος του ιδιωτικού τομέα βασίζεται και στην απλήρωτη κατά βάση επιπλέον εργασία.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s