Υπατία


Μία ταινία όπου μαθαίνουμε πολλά για την δύναμη της θρησκοληψίας και του φανατισμού. Για την δύναμή τους να καταστρέφουν ότι γεννά και διψά για ζωή.

Μην παγιδευτείτε και θεωρήσετε ότι είναι ο χριστιανισμός ή η οποιαδήποτε ,στηριζόμενη στον ιουδαϊσμό, θρησκεία το πρόβλημα. Η αμάθεια και η ανέχεια είναι δυνάμεις που οδηγούν τον άνθρωπο στην απόγνωση και στην οπισθοδρόμηση. Ψάχνει κάπου να πιαστεί, ένα δεκανίκι και αυτό είναι η θρησκοληψία. Για μένα γενικά η θρησκεία.

η επιστήμη με τα όποια προβλήματά της δεν εγγυάται την τελειότητα. αν τα δεδομένα την οδηγούν αμφισβητεί και τα ίδια της τα θεμέλια. αρκεί να υπάρχει απόδειξει. η επιστήμη δεν απαιτεί από εσένα να πιστέψεις αλλά να πεισθείς. η επιστήμη δεν είναι θρησκεία και δεν ξέρει τα πάντα τα ψάχνει.

η θρησκεία τα ξέρει όλα. είναι η λύση για τα πάντα. και ο από μηχανής θεός πάντα καραδοκεί για τα δύσκολα. και αμφισβήτηση φυσικά δεν υπάρχει. γιατί ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τον θεό;

Μία ταινία για μια γυναίκα που είναι μορφωμένη, ελεύθερη. Που η αγάπη της είναι να μαθαίνει, να αμφισβητεί, να ερευνά . Μία γυναίκα που διαλέγει από την «συντροφιά» ενός συζύγου ως υποτακτική του , την μοναξιά της γνώσης, της ελευθερίας.
Και υπήρξαν άνδρες που την λάτρεψαν για αυτό κυρίως κι όχι μόνο για την ομορφιά της. Βλέπεις είναι σύνηθες να ξεχνάμε ότι οι πραγματικά ωραίες γυναίκες δεν είναι μόνο όμορφες αλλά και έξυπνες.

Πραγματικά πολύ καλή ταινία.

Να χαίρεστε τους αγίους και τους θεούς σας. Την αξία της τρίχας μιας τέτοιας γυναίκας δεν την έχουν όσοι και να μαζευτούν. Γιατί αυτή γεννά κι αυτοί σκοτώνουν.

Δέστε πώς φτιάχτηκαν και τι ήταν οι «άγιοι». Και για μην ξεχνιόμαστε και νομίζουμε ότι μόνο τότε γινόντουσαν αυτά, κι ο «άγιος» νεκτάριος καλό κουμάσι ήταν και του λόγου του. παλιά η συνταγή βλέπεις.

Πληροφορίες για την Υπατία εδώ , εδώ καθώς κι εδώ.

Advertisements

3 thoughts on “Υπατία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s