κι όχι μόνο…


μέσα στο σακίδιο ήταν πάντα μέσα, κάθε μήνα ή δίμηνο…. τελευταία και περισσότερο. αργούσε να βρεθεί. δίπλα στο μπλοκάκι και το στυλό – μολύβι , δίπλα στην φωτογραφική.

στη στάση ή σε κάνα παγκάκι. στην κοπάνα για να την πάω να την δω πριν από 14 χρόνια πια. τώρα κοντεύει τα 27.

όταν την γνώρισα ήμουν γύρω στα 13. τότε στις πρώτες «ανησυχίες» είχα ακούσει ότι αυτή είναι «διαφορετική» και σεξουλιάρα. την αγόρασα και ναι ερωτική ήταν αλλά… όχι μόνο.

εκεί , σε αυτή τα κόμιξ είχαν άλλη φωνή. μπορούσαν να τα διαλύσουν όλα σχεδιαστικά και σεναριακά. μπορούσαν να γίνουν και βλάσφημα. οι μουσικές που σε πρότεινε κατά κύριο λόγο ροκιές με κάποιες αποχρώσεις jazz. καινούριοι δημιουργοί ξένοι και έλληνες ήταν εκεί κάθε μήνα ή και πιο αργά να μου πουν τις ιστορίες τους.

όσο έλειπα στη θητεία ανυπομονούσα να βγει έστω ένα τεύχος της. με τσάτισε όταν δεν μπόρεσα να πάω στο φεστιβάλ. στο φεστιβάλ που το έσκαγα από το σχολείο για να πάω (και που γνώρισα και μια φορά από κοντά και τον Quino.

τώρα που τελείωσα με την θητεία άρχισα να την ψάχνω. άσχημες φήμες. θα κλείσει λέει. οικονομικά σκάνδαλα λέει αλλά όλα στα υπόγεια. όχι επίσημα. όμως οι φήμες όσο δεν την βλέπω στο περίπτερο ενισχύονται.

 

νιώθω σαν να χα δικό μου άνθρωπο. σαν να με πρόδωσαν την εφηβεία μου, την γωνιά των ονείρων μου, εκεί που ένιωθα ότι ξαναζωντάνευε η φαντασία μου, η σκέψη μου.

δεν ήταν τέλεια. ήταν όμως μοναδική και παρότι κόμιξ ήταν … κι όχι μόνο.

 

μάγκες κανονίστε γιατί πολλοί έχουν στεναχωρηθεί με αυτά που ακούγονται για τον πύργο της βαβέλ και είναι κρίμα… πολύ κρίμα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s