πίσω για λίγο


επιστροφήεπιστρέφω για λίγο στην μονάδα . για λίγο ακόμη μακρυά από την Αθήνα. την πρωτεύουσα όπου οι μισοί σχεδόν έλληνες την μισούν.

εμένα μου έλειψε. μου έλειψαν οι δρόμοι της, η ζωή της, οι διάφορες φυλές (μεταφορικά και μη) που κυκλοφοράμε μέσας της . ακόμη και τα ελαττώματά της , η φασαρία, το χάος της. το δικαίωμα στην προσωπική σου τρέλα που έχεις εδώ (και γενικά στις μεγαλουπόλεις. η δυνατότητα να βγεις αλλά και να χαθείς.

τα στεκια σου. οι πόλεις που κρύβονται σαν παιχνίδι μπάμπουσκας εδώ μέσα. η γειτονιά μέσα στην γειτονιά ή ακόμη και μέσα στην πολυκατοικία.

τα βράδια. μέσα σε μπαρ, κλαμπ, θέατρα, σε σπίτια φίλων, σε ατέλειωτες βόλτες στους δρόμους της. είτε μιλάμε για το κέντρο είτε για τα προάστεια.

κι ας διαφημίζουν την εγκληματικότητα καθεβραδίς στα κανάλια. όσοι περπατούν στις διαδρομές της ξέρουν ότι δεν είναι και η μόνη πραγματικότητά της.

τώρα πια , ακόμη κι όταν θα της ξαναγκρινιάξω ξέρω ότι είμαι γοητευμένος από αυτήν. ξέρω ότι μου λύπει κι ότι κυρίως, μου έλειψε πολύ. ακόμη και στα όμορφα τοπία μετά από λίγο ήθελα να γυρίσω στην αγκαλιά της. σημείο εξόρμησης για τον γύρω κόσμο.

σαν γλυκιά ερωμένη που σε τυραννά, πάντα πονά αλλά και πάντα σε γλυκαίνει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s